Informácie

Škovránky

Škovránky



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jazerá sú rodinou vtákov, ktorá je súčasťou radu chodcov. Spojka obsahuje dve až šesť vajec.

Sexuálny dimorfizmus nie je výrazný. Jablká sú ťažko viditeľné vtáky. Strava smrekovcov obsahuje hmyz a semená rôznych rastlín.

Rodina zahŕňala približne sedemdesiat päť druhov. Zástupcovia týchto druhov obývajú územia Eurázie, Austrálie, Afriky a Ameriky; na území Ruska nájdete štrnásť druhov z rodiny smrekovcov.

Jahňatá zriedka sedí na stromoch a kríkoch, čo je spôsobené špeciálnou štruktúrou prstov. Zadná špička má navyše pomerne dlhý, rovný pazúr pripomínajúci ostrohu (čo tiež sťažuje vetrom zostať na tenkých vetvách).

Na zemskom povrchu je usporiadané smrekovité hniezdo a starostlivo maskované. Spojka obsahuje dve až šesť vajec. Vajíčka inkubuje samica dva týždne a potom sa narodia úplne bezmocné slepé kurčatá. Samce smrekovca sú schopné onomatopoeie.

Milovníci ruskej prírody nemôžu len vedieť o skylarku. Skylark je malý vták (iba o niečo väčší ako obyčajný vrabec), ktorý je známy svojím melodickým a hlasným spevom. Skylark historicky obývá severozápadnú časť afrického kontinentu a miernu zónu Eurázie. Prví osadníci, ktorí prišli na Nový Zéland a do Austrálie, však aklimatizovali skylark na tieto územia. Napriek tomu, že farba peria smreku sa neodlišuje jasom, je veľmi atraktívna. Farba peria brucha je biela, chrbát je sivý. Jahňatá sú vybavené veľmi širokou hruďou, na ktorej sú strakaté hnedé perie. Chvost je ohraničený bielym perím a na hlave tohto vtáka je malý hrebeň. Všeobecne možno poznamenať, že smrekovec má ochranné zafarbenie. To znamená, že s pomocou tohto vtáka má schopnosť schovávať sa pred nepriateľmi na zemi alebo na tráve (smrekovec sa maskuje ako farba hnedej zeme alebo uschnutá tráva). Mužský smrek je o niečo väčší a je schopný spievať. Okrem toho majú muži vzpriamené a hrdé držanie tela.

Skylark je malý vták. Ako je uvedené vyššie, nie je o moc väčší ako vrabec. Telesná dĺžka skylarku je v priemere iba osemnásť centimetrov a jeho hmotnosť sotva dosahuje štyridsať gramov.

Lark sú skvelí speváci. Ruské pole je vždy spojené so spievaním smrekovca. Smrekovec má veľmi jasný a jasný hlas. Niekedy sa čudujete, ako tento vták môže spievať celé hodiny. Je to však iba všeobecný dojem. V skutočnosti trvanie piesku smrekovca nepresiahne desať až dvanásť minút, po ktorom vták nejakú dobu odpočíva. Zaujímavým faktom je, že smreky dorazia do stredného pruhu začiatkom jari, takže pred časom to bola ich pieseň, ktorá pripomínala roľníkom, že zima skončila a poľnohospodárska práca bola pred nami. Charakteristickou črtou mrakodrapov je skutočnosť, že tieto vtáky nikdy nezačnú spievať, až kým nevyjde slnko. V Rusku sa konal špeciálny sviatok (týka sa to aj predkresťanských), ktorý bol sprevádzaný vypaľovaním figúrky smrekovcov. Tento sviatok bol načasovaný tak, aby sa časovo zhodoval s príchodom smola. Ľudia zároveň opakovali ohováranie, aby bola úroda bohatá.

Skylark v lese nenájdete. Je to pravda. Les je jediným miestom, ktoré ignorujú skylarci. Tieto vtáky preferujú polia, hory, stepi a lúky. Nie je nezvyčajné vidieť tieto vtáky plávať v piesku alebo prachu. Jazerá si pamätajú také miesta a následne sa k nim viackrát vracajú, aby vyčistili perie.

Skylarks sú sťahovaví vtáci. Platí to iba pre jednotlivcov, ktorí obývajú severné územia ich prirodzeného rozsahu. Preto sa smrekovce hniezdiace v južných oblastiach svojho rozsahu rozšírenia vyznačujú sedavým životným štýlom. Začiatkom septembra sa starí aj mladí smrekovci odlietajú do zimy a do polovice októbra sa v hniezdnych lokalitách nenájde takmer ani jeden vták. Na zimovanie chodia smrekovce do severných oblastí Afriky, južných území Ázie a krajín západnej Európy.

Samce smrekovcov sú prví, ktorí dorazia na miesta hniezdenia. Vyberajú si miesto vhodné pre hniezdo a po výbere vhodného miesta ostatným jednotlivcom hlasným spievaním oznámia, že toto miesto už bolo obsadené. Vo vzťahu medzi mužmi sú časté prenasledovania a krátke potyčky, ktoré sa vyskytujú na hraniciach jednotlivých území. Samice prichádzajú zo zimovísk o niečo neskôr ako samce. Ihneď po príchode žien sa začnú tvoriť páry a samica si muža vyberie už „s bytom“. Správanie žien možno charakterizovať ako tajné. Väčšinu času trávia na zemi. Spoločná stavba hniezda sa zvyčajne končí v polovici alebo koncom apríla. Hniezdo je obyčajný kôš najjednoduchšej konštrukcie, ktorý pozostáva zo stoniek minuloročných tráv (výška hniezda sotva dosahuje päť centimetrov). Hniezdo je starostlivo maskované a je ťažké ho nájsť. Niekedy sa nachádza v výmole, niekedy pod kopcom trávy, inokedy sa šikovne schováva v blízkosti pahorku. Za najvhodnejšie miesto pre hniezdenie mrakodrapov sa však považuje osiata jarnými a zimnými poľami. Tieto vtáky pokrývajú vnútorný povrch hniezda spodkom, vlásie alebo mäkkou vlnou. Vo vnútri hniezda je položená mäkká vlna zhromaždená vtákom, vlásie a dole.

Spojka mrakodrapov obsahuje štyri až šesť vajec. Povrch vajíčka má heterogénnu farbu - na žltkastom pozadí sú malé hnedé škvrny. Priemerná veľkosť vajec je 23 x 17 milimetrov. Samica inkubuje vajíčka dva týždne. Po tomto období sa narodili kurčatá. Ich telo je pokryté trochu dole. Kurčatá Skylark sa rodia bezmocní a slepí, ale rastú veľmi rýchlo. Do desiatich dní po vyliahnutí opustia hniezdo. A to napriek skutočnosti, že v tomto veku ešte nemôžu lietať (toto umenie je pre nich dostupné až po niekoľkých týždňoch života). Mláďatá sa tiež nemôžu kŕmiť samy o sebe vo veku desiatich dní. Po opustení hniezda sa potomstvo ukrýva v tráve. Je takmer nemožné si ich všimnúť. Zaujímavým faktom je, že od začiatku júna môže ženský skylark položiť druhú spojku. Nezávislý život jednodňovej hydiny sa začína v júli.

Strava smrekovcov je veľmi rôznorodá. Ako potravina rastlinného pôvodu konzumujú smreky semená rôznych bylín a rastlín obilia (semená vrabca, nakladaného mäsa, pohánky z vtákov). Jemene sú vždy ochotné jesť semená, ako je napríklad proso. Počas zrenia obilnín na poliach sa smreky často živia pšeničnými poliami. Často tiež prepadli polia zasiate ovosom. Zároveň jačmeň a raž nie sú medzi týmito vtákmi jednoznačne populárne. Dôvod je ten, že tieto plodiny sú mastnejšie. Jahňacie škvrny na malých kamienkoch so semenami. Potrebujú ich na lepšie trávenie tvrdých semien obilnín. Poliakovia, ktorí prichádzajú na miesto hniezda skoro na jar, často jedia iba vypestované plodiny. Takto vtáky doplnia svoje telo vitamínovou potravou. Jablká nie sú vegetariáni, čo znamená, že ich strava obsahuje nielen rastlinné, ale aj živočíšne krmivo. Keď sa sneh roztopí z povrchu zeme, dostanú pijavice príležitosť kŕmiť sa rôznymi hmyzmi - môžu to byť larvy, pavúky, malé chyby, kukly motýľov. Letná strava smrekovcov zahŕňa hlavne hmyz. Jazerá sa zvyčajne lovia na zemi. Títo vtáci teda nezachytia hmyz, ktorý stúpa na vrcholky stoniek trávy, a tiež za letu neloví. Rosa je hlavným zdrojom vody pre smrek.

Jablká sú schopné onomatopoeie. V piesni smrekovcov je možné rozlíšiť hlas nielen iných vtákov, ale aj napríklad stepných hlodavcov. Okrem toho môžu odborníci na základe zvukového obsahu piesne (a smrekoviny veľmi presne sprostredkovať zvuky) odhaliť informácie o tom, s ktorými vtákmi sa smrekovce hibernovali. Niekedy je repertoár mrakodrapov taký rozmanitý, že je ťažké oddeliť jeho pieseň od kváskania žab, vŕzgu ​​kozy atď.

Skylark má hlasný hlas. Zvuk tejto vtáčej piesne sa šíri na kilometre. Niekoľko mužov, ktorí stúpajú vysoko na oblohe, vyvoláva pocit, akoby obloha samotná spievala. Je veľmi ťažké sami vidieť tieto malé vtáky, ktoré sa menia na nevzhľadné bodky. Zaujímavosťou je, že rôzni muži spievajú inak (aj keď je to na prvý pohľad veľmi ťažké posúdiť) - záleží to na individuálnych schopnostiach speváka, veku smreka a tiež na jeho skúsenostiach. Okrem toho je možné podľa piesne smútok určiť, z ktorej oblasti je daný vták - kolená piesne sa líšia v závislosti od príslušnosti jednotlivca k určitému geografickému poddruhu.

Spev smútok končí náhle. Je to veľmi úžasné, zdá sa, že sa smrekovec vypol. Na konci piesne muž rýchlo spadne. Nezáleží však na tom, kde je žena priamo zaneprázdnená inkubáciou vajíčok, ale v blízkosti tohto miesta, po ktorom sa dostane do hniezda už na zemi. Takéto opatrenie je potrebné, aby sa samice lákali dravce.

Smrekovec je na oblohe zraniteľný. A v oveľa väčšej miere ako na Zemi. Hlavným nepriateľom smútok je hobby sokol. Ten loví iba za letu. To je dôvod, prečo je skylark na oblohe ľahkou korisťou hobbyho sokola. Je pravda, že tento malý smrek má v zásade schopnosť uniknúť. Známy rýchly pád smrekovca ako kameňa na zem môže slúžiť ako prostriedok spásy. Napriek tomu veľké množstvo smrekovcov mužského pohlavia umiera vysoko na oblohe. Smrekovec má na zemi nepriateľov, predovšetkým líšky, hermelíny, lasičky a fretky. Vrany a zajace navyše často zasahujú do vajíčok v hniezde mrakodrapu, ako aj do jeho bezbranného potomstva.

Smrekovec môže byť skrotený. Pomerne veľa milencov drží týchto vtákov v zajatí. Je tiež lákavé, že po skrotení mladého mužského smreka si môžete vypočuť jeho spev až osem hodín denne. Životnosť smrekovcov v zajatí dosahuje desať rokov. Ľudia žijú v prírode oveľa menej. Avšak len skúsení chovatelia hydiny si môžu ponechať smrek, pretože je veľmi plachý. Potrebnú stravu je potrebné podrobne udržiavať. V opačnom prípade je nepravdepodobné, že by slávna pieseň smútok potešila majiteľský dom. V priebehu času, so správnym prístupom k udržaniu, smrekovec môže dokonca vziať jedlo z rúk svojho majiteľa.


Pozri si video: Dramatikz - Jedinečný prod. Masif Sound (August 2022).